Ózon

2020.11.23 09:31
Az ózon, ha bármilyen mikroorganizmussal találkozik, mint amilyenek a baktériumok és vírusok(!), akkor azokat egyszerűen megsemmisíti, azaz megöli.
 
 
Felmerül a kérdés, hogy például a koronavírust megöli-e egy ilyen kezelés?
 
A vírusok általában kicsi, egyedülálló részecskék, amelyek kristályokból és makromolekulákból épülnek fel. A baktériumoktól eltérően csak a gazdasejtben szaporodnak, azaz külső felületeken megél egy darabig, de nem szaporodik.
Az ózon úgy öli meg a vírust, hogy a fehérje burkolatán keresztül bejut a magba, és ezzel károsítja a vírus RNS-ét, ami ettől elpusztul. A magasabb koncentrációjú ózon oxidációval elpusztítja a külső fehérjehéjat is.
Az új koronavírus is egy ilyen felépítésű vírus.
 
Az ózongáz tudottan és dokumentáltan elpusztítja a SARS vírust, és mivel az új 2019-nCoV koronavírus szerkezete szinte teljesen megegyezik a SARS koronavírussal, ebből az következik, hogy az új koronavírussal szemben is hatásos.
A vírus emberekre történő hatásának megjelenése előtt nem létezett ilyen tanulmány ezzel kapcsolatban. Azonban Kínában, a Hubei Virológiai Intézetében már folyik ilyen teszt.
Ennek a tesztnek a végzése során megállapították, hogy az ózon a koronavírusnak az elpusztítására is alkalmas, ezt egy tanulmányban összegzik és rövidesen hivatalosan közzé is teszik a Virology folyóiratban.